Openbare laadpalen elektrische auto's

Steeds meer mensen in onze gemeente rijden elektrisch of zijn dat van plan. Dat is een positieve ontwikkeling. Het is een milieuvriendelijkere manier van rijden en zorgt voor een schonere en stillere leefomgeving. Dit vraagt om extra laadpalen in de openbare ruimte, aangezien mensen niet altijd op eigen terrein kunnen parkeren. Op dit moment zijn er in de gemeente Bloemendaal 58 openbare laadpalen. De gemeente Bloemendaal heeft de ambitie om 500 openbare laadpunten (250 laadpalen) vóór 2030 te realiseren.

Plankaart laadpalen

De gemeente heeft daarom een plankaart laadpalen gemaakt voor nieuwe openbare laadpalen. Over de plekken hebben inwoners al in een vroeg stadium kunnen meedenken. Van 27 september tot 7 november 2023 konden inwoners reageren op de voorgestelde plekken in hun buurt. Hierop zijn 260 reacties binnengekomen. Op basis hiervan is de plankaart aangepast met 22 nieuwe locaties.

Reageren op de aangepaste kaart

Inwoners kunnen tot van 22 april tot 3 juni 2024 deze nieuwe locaties positief of negatief beoordelen via de website bloemendaalzetstappen.nl. Op basis van de beoordelingen wordt de plankaart definitief gemaakt en gepubliceerd. Op die website vindt u ook meer informatie, veelgestelde vragen en de voorwaarden voor het plaatsen van een laadpaal.

Naar de website Bloemendaal zet stappen