Idee of initiatief indienen

Heeft u een idee voor uw buurt, dorp of de hele gemeente, laat het ons weten. Op BloemendaalSamen.nlvindt u veel informatie. Zoals subsidiemogelijkheden voor een buurtfeest, evenement of andere activiteit die u wilt organiseren. 

Heeft u een ander soort idee?

Wij kunnen u helpen uw idee verder uit te werken. Bekijk hoe de gemeente uw idee kan ondersteunen en wat de rol van de gemeente bij uw idee kan zijn. Vindt u het fijner om direct met een medewerker van de gemeente over uw idee te praten? Ook dat kan. Neem dan contact op met Marieke Boor.

  1. U werkt uw idee uit
  2. U betrekt anderen bij uw idee

Dat klinkt eenvoudig, maar kan soms nog best lastig zijn. Om u een eindje op weg te helpen hebben we 2 vragenlijsten gemaakt. U kunt de vragenlijsten gebruiken om zelf uw plan verder uit te werken. U kunt ze ook gebruiken als u met de gemeente in gesprek wilt gaan over uw idee. Misschien kunt u nog niet elke vraag beantwoorden. Dat komt dan tijdens het gesprek.

Stel dat u al deze stappen heeft uitgewerkt en u bent met iedereen in gesprek geweest. Wie mag er dan beslissen of uw idee doorgaat?

Soms is de eindbeslissing in handen van de gemeente. Een andere keer is het in handen van de mensen die ermee te maken hebben. Wie uiteindelijk mag beslissen of iets doorgaat moet vooraf bepaald zijn.

Als de gemeente een besluit over uw idee moet nemen dan gelden daarvoor regels. Deze regels kunnen bijvoorbeeld gaan over de maximale hoogte van een gebouw. Of ook over de stappen die u moet zetten voordat u uw idee kunt uitvoeren. Welke regels dit precies zijn hangt af van het idee. Een medewerker van de gemeente kan u precies vertellen wat voor uw idee van toepassing is.