Huidige opvanglocaties statushouders en vluchtelingen

Oldenhove in Overveen (opvang statushouders)

In Oldenhove huisvesten we tijdelijk 150 mensen; maximaal 90 statushouders in gemengde samenstelling (alleenstaanden en gezinnen) plus 60 mensen uit andere doelgroepen die dringend tijdelijke woonruimte zoeken. Bijvoorbeeld mensen die na een scheiding of een andere noodsituatie snel onderdak nodig hebben. Statushouders verhuizen na een verblijf in Oldenhove zo snel mogelijk door naar een andere, definitieve woning. 

Duinlustweg 16 in Overveen (opvang Oekraïners)

Ongeveer 60 Oekraïense vluchtelingen wonen sinds eind december op Duinlustweg 16. Ook deze groep woonden hiervoor op Park Vogelenzang.
Het voormalige praktijkgebouw van het CIOS en daarna sport en gezondheidscentrum is omgebouwd tot een nieuw thuis voor deze mensen.

Kerklaan 16-74 in Bennebroek (opvang Oekraïners)

Aan de Kerklaan wonen ongeveer 100 Oekraïense vluchtelingen. Voornamelijk gezinnen met kinderen. Zij woonden eerder op Park Vogelenzang. Het is fijn dat zij in de buurt blijven. De kinderen gaan in Bennebroek naar school en de ouders kennen de omgeving. Het pand wordt door gemeente Bloemendaal voor de komende 10 jaar gehuurd van eigenaar Pré Wonen.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief