Exploitatievergunning horeca
- Voor het exploiteren van een horecabedrijf heeft u een exploitatievergunning nodig
- De vergunningaanvraag wordt getoetst of het exploiteren van een horecabedrijf samengaat met het woon- en leefklimaat en de openbare orde ter plaatse
- U vraagt uw vergunning aan via het exploitatie-aanvraagformulier
Zo werkt het
Een exploitatievergunning is nodig als u:
- Als ondernemer een horecabedrijf wilt starten
- Als ondernemer een bestaand horecabedrijf overneemt
- Als horecaondernemer een wijziging aanbrengt in de ondernemingsvorm
- Als horecaondernemer een wijziging aanbrengt in de exploitatie
Voorwaarden
Alle ondernemers en leidinggevenden zijn minimaal 21 jaar oud.
- De vestiging van een horecabedrijf mag niet in strijd zijn met het bestemmingsplan
- De woon- en leefomgeving van het horecabedrijf, openbare orde of veiligheid mag niet nadelig worden beïnvloed door de aanwezigheid van het horecabedrijf
Uw aanvraag wordt getoetst op:
- Het karakter van de straat of wijk waarin het horecabedrijf is gelegen
- De aard van het horecabedrijf
- De spanning waaraan het woonmilieu ter plaatse blootstaat door exploitatie van het horecabedrijf
- De wijze van bedrijfsvoering van de ondernemer of leidinggevende
- Het levensgedrag van de ondernemer of leidinggevende
Uiterlijk 8 weken voor opening van het horecabedrijf moet u een complete aanvraag indienen.
Scroll de tabel horizontaal om meer te zien
Exploitatievergunning openbare inrichting | Tarief 2025 |
---|---|
Verlenen vergunning | € 743,40 |
Verlenen vergunning, als deze ook nodig is voor vergunning op basis van art. 3 Alcoholwet | € 185,85 |
Wijzigen exploitatievergunning op basis van artikel 2:28 Algemene plaatselijke verordening | € 61,95 |