Fietsknelpunt Bekslaan – Leidsevaart

kruispunt Leidsevaart Bekslaan via Google Maps

Het kruispunt Bekslaan-Leidsevaart in Bennebroek is al langer onderwerp van gesprek. Het ligt vlakbij een spoorwegovergang en er is weinig ruimte. Fietsers steken het kruispunt op verschillende plekken over. De fietsbrug, het tweerichtingenfietspad en parkeerplaatsen maken de verkeerssituatie nog complexer. De verkeersveiligheid van het kruispunt is in het gedrang. Daarnaast ervaren bewoners van de Leidsevaart een hoge parkeerdruk.

Verkeersveiligheid verbeteren

Een extern bureau analyseerde de verkeersstromen en het gedrag van weggebruikers. Het bureau deed een aantal aanbevelingen aan de gemeente om de verkeersveiligheid op het kruispunt te verbeteren. De gemeente Bloemendaal heeft vervolgens een ontwerp gemaakt. Buurtbewoners waren het niet eens met het ontwerp. Daarom is besloten terug te gaan naar de tekentafel en opnieuw input op te halen bij bewoners.

Denk mee over het fietsknelpunt

Op woensdagmiddag 9 maart van 14:00 tot 17:00 uur organiseren we een ontwerpsessie in het gemeentehuis van Bloemendaal. Die middag leggen we de verschillende ontwerpen voor. We kiezen dan met elkaar de beste oplossingen. Het ontwerpbureau werkt deze oplossingen daarna uit in een aantal schetsontwerpen. Aanmelden en meer informatie via meedenken over kruispunt Bekslaan-Leidsevaart.

Naar het overzicht