Ik wil helpen

Na een week of 4 hard werken hebben we op 24 maart op Landgoed Dennenheuvel de eerste Oekraïense vluchtelingen ontvangen. Dankzij veel vrijwilligers regelen we daar nu de dagelijkse zaken. De komende weken kunnen de mensen rustig wennen aan hun nieuwe omgeving.

Veel vrijwilligers hebben zich gemeld om te helpen! Op dit moment weten we nog niet precies wat de behoefte van de mensen is. We kunnen dan ook nog niet iedereen inzetten die zich heeft aangemeld. We halen we de komende tijd op waarbij hulp nodig is.

Als u iets wilt betekenen, dan kunt u dat op de volgende manieren aan ons doorgeven.

  • Voor het helpen bij korte (eenmalige) klussen kunt u zich aanmelden via oekraine@bloemendaal.nl en daarbij uw contactgegevens vermelden. We bellen u als we uw hulp nodig hebben.
  • Ook als u voor meerdere dagen in de week beschikbaar bent om te helpen op de locatie kunt u dat via dit mailadres aangeven. Zodra we deze hulp nodig hebben, nemen we contact met u op om kennis en verdere afspraken te maken.

Op dit moment richten we ons op de locaties Dennenheuvel en Park Vogelenzang. We verwachten de komende tijd nog meer locaties nodig te hebben voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Andere locaties worden nu onderzocht. Ook bij deze locaties kunnen we straks uw hulp gebruiken!

Op de hoogte blijven van wat er in gemeente Bloemendaal gebeurt rond de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne? Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief Oekraïne. U ontvangt dan het laatste nieuws over (mogelijke) opvanglocaties, activiteiten, initiatieven en wat u zelf kunt doen.

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger voor activiteiten met vluchtelingen, zie Vluchtelingenwerk.

Heeft u locaties ter beschikking stuur dan een e-mail naar oekraine@bloemendaal.nl.

Meld uw initiatief aan via ons contactformulier. Selecteer Oekraïne als onderwerp en geef uitleg over wat uw initiatief inhoudt. Stuur een link (URL) mee naar het initiatief en de contactgegevens die op de pagina vermeld mogen worden mee. Uw initiatief wordt dan na een check, geplaatst op deze website.