Ik wil helpen

Op Landgoed Dennenheuvel worden Oekraïense vluchtelingen ontvangen. Dankzij veel vrijwilligers regelen we daar nu de dagelijkse zaken.

Veel vrijwilligers hebben zich gemeld om te helpen! Als u ook iets wilt betekenen, dan kunt u dat op de volgende manieren aan ons doorgeven:

  • Voor het helpen bij korte (eenmalige) klussen kunt u zich aanmelden via oekraine@bloemendaal.nl en daarbij uw contactgegevens vermelden. We bellen u als we uw hulp nodig hebben.
  • Ook als u voor meerdere dagen in de week beschikbaar bent om te helpen op de locatie kunt u dat via dit mailadres aangeven. Zodra we deze hulp nodig hebben, nemen we contact met u op om kennis en verdere afspraken te maken.

Op de opvanglocatie Park Vogelenzang is een zogenaamde 'weggeefwinkel' ingericht met spullen die de vluchtelingen goed kunnen gebruiken, waaronder kleding en speelgoed. De winkel wordt gerund door vrijwilligers. Het assortiment is afhankelijk van donaties. Op de website van Dorpsraad Bennebroek kunt u lezen welke spullen er nog nodig zijn. Uw donaties worden erg op prijs gesteld!

Op de hoogte blijven van wat er in gemeente Bloemendaal gebeurt rond de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne? Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief Oekraïne. U ontvangt dan het laatste nieuws over (mogelijke) opvanglocaties, activiteiten, initiatieven en wat u zelf kunt doen.

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger voor activiteiten met vluchtelingen, zie Vluchtelingenwerk.

Heeft u locaties ter beschikking stuur dan een e-mail naar oekraine@bloemendaal.nl.

Meld uw initiatief aan via ons contactformulier. Selecteer Oekraïne als onderwerp en geef uitleg over wat uw initiatief inhoudt. Stuur een link (URL) mee naar het initiatief en de contactgegevens die op de pagina vermeld mogen worden mee. Uw initiatief wordt dan na een check, geplaatst op deze website.

Zie Steun Oekraïense vluchtelingen.