Jongerenparticipatie

Samen met jongeren kijken wij graag naar wat er nodig is in Bloemendaal. Wat vinden jongeren belangrijk en waar willen ze over meepraten?

De campagne ‘Dus jij weet het beter?’ is eind vorig jaar gestart. Om jongeren te bereiken hebben we een online enquête verspreid en is er een pizza-bijeenkomst georganiseerd in het gemeentehuis.

Ruim 140 jongeren vulden de enquête in. De meesten gaven aan dat zij via digitale enquêtes, social media of school bereikt wilden worden en dat onderwerpen veiligheid, sport en klimaat het meest belangrijk voor ze waren.Tijdens de pizza-bijeenkomst is gesproken met jongeren over wat hen drijft en hoe ze participatie onder jongeren voor zich zien.

Volgende stappen

Dit jaar gaan we een jongerenpanel opstarten. Een groep jongeren die we een paar keer per jaar willen benaderen voor onderwerpen die voor hun belangrijk zijn. We zullen het panel gecombineerd starten; zowel digitaal als fysiek. Daarnaast gaan we dit voorjaar langs scholen, verenigingen en maatschappelijke partners om in gesprek te gaan over het belang van meedenken en meedoen met de gemeente.

Weet jij het beter?

Ben jij of ken jij iemand die het leuk vindt om mee te praten met de gemeente en je stem te laten horen via het jongerenpanel? Ben je tussen de 12-16 jaar en woon je in de gemeente Bloemendaal? Stuur ons dan een mailtje! Samen maken we het verschil voor Bloemendaal.