Vacature lid Wmo-adviesraad Sociaal Domein

De adviesraad zoekt leden om mee te denken over het beleid van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Deze wet zorgt ervoor dat iedereen kan deelnemen aan het maatschappelijk leven, met indien nodig speciale aandacht en ondersteuning voor de kwetsbaren in onze samenleving.

De Wmo-adviesraad is onafhankelijk en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het College van Burgemeester en Wethouders over taken die onder de wet vallen. Het gaat dan bijvoorbeeld om adviezen over de toegankelijkheid in de gemeente, het verkrijgen van hulpmiddelen zoals een rolstoel of traplift, hulp in de huishouding of mantelzorgondersteuning.

Daarnaast heeft de gemeente ook de plicht om jeugdhulp en ondersteuning te bieden. Het doel is om kinderen en jongeren een veilige en gezonde omgeving te bieden waarin ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Denk aan hulp bij opvoedingsvraagstukken en ondersteuning bij psychische problemen.

Jouw bijdrage aan de Wmo-adviesraad

De Wmo-adviesraad is op zoek naar een zo divers mogelijke samenstelling van de raad. Er worden leden gezocht met verschillende achtergronden, leeftijden, geslacht en afkomst. Heeft u zelf direct of indirect ervaring met bijvoorbeeld de Wmo, mantelzorg, ouderen, jeugd of gezondheid? Bent u daarnaast iemand die goed luistert en wilt u graag uw stem laten horen en lokale ervaringen delen? Dan is de Wmo-adviesraad opzoek naar u!

De adviesraad is bij voorkeur opzoek naar nieuwe leden die kennis hebben van of ervaring hebben in één van de volgende werkvelden:

 • Jeugdwetgeving
 • Ouderenzorg
 • Inclusie (lhbtiq+)

Wat biedt de functie?

 • Een kans om invloed uit te oefenen om dingen te veranderen
 • Het opbouwen van een netwerk
 • Persoonlijke groei
 • Leer meer over lokaal gemeentebestuur en sociale kwesties
 • Daarnaast kunt u trainingen volgen en krijgt u een vergoeding voor deelname aan overleggen.

Belangrijk om te weten is dat een lid van de adviesraad geen commerciële belangen mag hebben in of bij een organisatie die in het sociaal domein voor Bloemendaal actief is. Daarnaast committeer u zich voor tenminste drie jaar aan de functie.

Solliciteren

In uw sollicitatie ontvangt de adviesraad graag kort antwoord op vier vragen:

 1. Welke ervaring en inzichten brengt in bij de Wmo-adviesraad (kennis en ervaring)
 2. Over welke persoonlijke eigenschappen, die voor deze functie van belang kunnen zijn, beschikt u?
 3. Heeft u een netwerk binnen uw aandachtsgebied en hoe onderhoud u daar contacten mee?
 4. Wat is voor u belangrijk op het gebied van samenwerken?

Na ontvangst van de mail neemt Esther binnen 3 werkdagen contact met u op. Indien nodig volgt er nog telefonisch contact, anders ontvangt u een mail met een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek met twee leden van de Wmo-adviesraad. Voor vragen of solliciteren stuur een e-mail naar esther.verstraaten@gmail.com.