Hulp bij vervoer (RegioRijder)

Als u niet meer zelfstandig kunt autorijden of met het openbaar vervoer kunt reizen, vraag dan familie, vrienden of buren u te helpen met vervoer. Lukt dit niet dan kunt u gebruik maken van het vrijwilligersvervoer van Welzijn Bloemendaal.

Hulp van de gemeente

Als u hulp bij vervoer nodig heeft en u kunt dit niet zelf regelen dan kan de gemeente u mogelijk helpen. Vul hiervoor het Wmo-meldingsformulier in. Wij nemen binnen 6 weken contact met u op om uw situatie door te bespreken. Wilt u liever telefonisch iemand spreken bel dan met een Wmo-loket

RegioRijder verzorgt het Wmo-vervoer voor inwoners van de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Velsen en Zandvoort.

Het vervoer van RegioRijder is bedoeld voor vervoer naar vrienden, familie, als u wilt winkelen of een dagje uit. U kunt met RegioRijder reizen naar bestemmingen binnen een straal van maximaal 25 kilometer vanaf uw woonadres. U reist samen met anderen. Voor de RegioRijder heeft u een vervoerspas nodig. U kunt een vervoerspas aanvragen door het Wmo-meldingsformulier te vullen.

Eigen bijdrage

Voor het reizen met de RegioRijder betaalt u een eigen bijdrage. De kosten van een rit zijn vergelijkbaar met de kosten van het openbaar vervoer. Bekijk wat een rit kost.

Op ikwilvervoer.nl vindt u informatie over het aanvullend vervoer in de regio.

Buiten uw regio reizen

Wilt u buiten de regio reizen, dan brengt Valys u overal in Nederland waar u met het openbaar vervoer of RegioRijder niet kunt komen. Zie buiten de regio reizen.