Gemeente Bloemendaal: Hybride warmtepomp ontlast elektriciteitsnet op piekmomenten

Gemeente Bloemendaal stimuleert de aanschaf van een (hybride) warmtepomp en heeft de subsidieregeling voor de (hybride) warmtepomp verlengd tot het einde van dit jaar. Een hybride warmtepomp is de benaming voor een warmtepomp in combinatie met een bestaande cv-installatie, deze vorm heeft veel voordelen.

Een volledig elektrische warmtepomp vraagt op een koude dag veel extra elektriciteit van het elektriciteitsnet. Een hybride warmtepomp switcht dan naar aardgas en ontlast op die manier juist het elektriciteitsnet. Je bent met een hybride warmtepomp niet volledig van het aardgas af, maar bespaart jaarlijks wel tot 70% op je gasverbruik zonder eerst ingrijpend te hoeven verbouwen. Het grote voordeel van een hybride warmtepomp is dat deze zelfs in matig geïsoleerde huizen nog rendabel is.

Subsidieregeling voor inwoners verlengd

Bloemendaal geeft €250 extra subsidie, bovenop de landelijk beschikbare subsidie (ongeveer 30%) voor de aanschaf van een warmtepomp. Het college heeft de regeling verlengd tot eind 2024. Inwoners ontvangen van de rijksoverheid en bij de gemeente Bloemendaal alleen subsidie als de warmtepomp minimaal energielabel A++ heeft.  

Alle informatie over de (hybride) warmtepomp en de extra subsidie vindt u op www.bloemendaalzetstappen.nl/warmtepomp