Demonstratie of betoging melden

Als u een demonstratie wilt organiseren, dan kunt u zelf het tijdstip en de plek bepalen. U moet uw demonstratie minstens 72 uur van te voren melden bij de gemeente. Zo kunnen de gemeente of de politie contact met u opnemen als dat nodig is. Het kan zijn dat de plek waar u wilt demonstreren al bezet is. In dat geval vragen wij u een andere plek te kiezen.

Keuze van demonstratieplek

In de gemeente Bloemendaal is niet elke plek geschikt voor het samenkomen van grote groepen. In winkelgebieden of op het strand kan het bijvoorbeeld erg druk zijn. Hierdoor is de ruimte beperkt, zeker in de zomerweekenden. Bij calamiteiten en mogelijke ongeregeldheden kunnen hulpdiensten dan niet goed hun werk doen. Dat maakt winkelstraten en het strand minder geschikt voor grote demonstraties en optochten.

Demonstraties die een route volgen

Wilt u met uw demonstratie een route volgen, dan is het nodig om afspraken te maken met de politie en/of de gemeente. We moeten dan rekening houden met de breedte van de weg, de verkeersveiligheid en vrije doorgang voor nood- en hulpdiensten.

Voorbeelden van demonstratieplekken

  • Aerdenhout: Wethouder van Gelukpark (zijde Burgemeester den Texlaan)
  • Bennebroek: Geitenwei, Bennebroekerlaan
  • Overveen en Bloemendaal-dorp: voor het gemeentehuis, Bloemendaalseweg 158 Overveen
  • Vogelenzang: Parkeerplaats 'de Witte Hond', tegenover Leidsevaart 272

Voorwaarden

Geef uw demonstratie minstens 72 uur van tevoren door. Weekenden en feestdagen tellen niet mee in deze 72 uur. Wilt u bijvoorbeeld op een maandag om 12.00 uur demonstreren? Dan geeft u dat uiterlijk door op de voorafgaande woensdag voor 12.00 uur.

Demonstratie/betoging/optocht melden

Vragen?

Wilt u (nog) geen demonstratie of betoging melden, maar heeft u wel vragen?
Stel uw vragen via het contactformulier