Koninklijke onderscheiding voor Steven Le Poole en Joke Le Poole-Groenendaal

Burgemeester Ankie Broekers-Knol reikte op donderdag 21 maart een Koninklijke onderscheiding uit aan Steven Le Poole en Joke Le Poole-Groenendaal. Dit gebeurde tijdens de viering van de 20e verjaardag van de Max Foundation in de Vondelkerk in Amsterdam.

Het echtpaar Le Poole richtte in 2004 de Stichting Max Foundation op. Dat was 5 maanden na het overlijden van hun baby Max door een zeldzame virusinfectie. Hun inzet was het voorkomen dat andere ouders hetzelfde zou overkomen. De stichting richt zich vooral op het verbeteren van de waterkwaliteit, sanitaire voorzieningen en hygiëne in Bangladesh.

Tot 2014 zetten zij zich in als vrijwilliger voor de stichting. In 2014 maakte de stichting de omslag naar een professionele organisatie. De activiteiten breidden zich uit via meerjarenprogramma's in gebieden in Bangladesh, Ethiopië̈ en Nepal. Met het programma Healthy Villages halveerden zij ondervoeding. Met het programma MaxTapWater brengen zij leidingwater naar 'vergeten' gebieden van Bangladesh. Joke Le Poole kwam in dienst als directeur en Steven Le Poole trad terug als voorzitter. Hij werkt vanaf die tijd als informeel adviseur en fondsenwerver voor de organisatie.

Max Foundation

Max Foundation is volgens de eigen website een stevige innovatieve club en katalysator die de 'logge grotere NGO's' voorgaat in efficiëntie, effectiviteit, duurzaamheid en datagebruik" en "een gamechanger op het gebied van ontwikkelingssamenwerking".