Afvalinzameling

Restafval, GFT en papier

U kunt uw huishoudelijke restafval kwijt in de grijze rolemmer, uw groente-, fruit- en tuinafval (gft) in de groene rolemmer. Voor de inwoners van Aerdenhout, Bloemendaal, Overveen en Vogelenzang kan het papier in de grijs-met-blauwe-deksel rolemmer. In Bennebroek wordt het papier ingezameld door sportvereniging BSM. Restafval en GFT worden een keer per 2 weken opgehaald, papier één keer per maand. De ophaaldagen kunt u vinden op de afvalkalender van uw wijk.

Plastic en en metalen verpakkingen en drinkpakken

Plastic en metalen verpakkingsmateriaal en drinkpakken worden een keer per 2 weken opgehaald. De gemeente verstrekt gratis speciale afvalzakken waar u het plastic verpakkingsmateriaal in kunt doen. De ophaaldagen kunt u vinden op de afvalkalender van uw wijk.

Vanaf 1 januari 2016 kunnen inwoners van de gemeente Bloemendaal naast plastic ook drinkpakken in de Plastic Heroes-zak stoppen. Alle drinkpakken voor vloeibare voedingsmiddelen kunnen worden aangeboden. Ook de pakken met een aluminium laagje. 

 

Wanneer afval buiten zetten?

Op de ophaaldag mag u de rolemmer tussen 20:00 uur (de dag ervoor) en 07.15 uur op de rand van het trottoir of voetpad plaatsen.

Nieuwe of extra rolemmer aanvragen?

Kapotte rolemmers worden gratis door de gemeente gerepareerd of vervangen. Via onze Afvaltelefoon (023-5225723) kunt u extra rolemmers of een grijze rolemmer met andere inhoud (140 of 240 liter) aanvragen. Meer info op de pagina afvalcontainers en rolemmers.

Plastic-hero zakken nodig?

U kunt de plastic-hero zakken ophalen op onderstaande adressen:

  • de milieustraat aan de Brouwerskolkweg 2 te Overveen
  • het gemeentehuis aan de Bloemendaalseweg 158 te Overveen
  • Centraal Servicepunt Bennebroek (voormalige Franciscusschool), Kerkstraat 6 te Bennebroek
  • Co-op supermarkt in Vogelenzang
  • Milieustraat Heemstede
  • Rutte Delicatessen en levensmiddelen in Bloemendaal

 

 

Kosten

De inhoud en het aantal rolemmers voor de inzameling van restafval (de grijze rolemmer) is van invloed op de hoogte van de afvalstoffenheffing