Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Strand: Bloemendaal aan Zee

Opening strandseizoen 2015
Opening strandseizoen 2015
Honden mee?

Bloemendaal aan Zee is een populaire badplaats met grote allure. Het is omringd met veel natuurgebied en er is geen bebouwing m.b.t. bewoning. Bloemendaal aan Zee is goed bereikbaar met openbaar vervoer, fiets en auto (zie bereikbaarheid).

Bloemendaal aan Zee heeft een aantal zeer populaire strandtenten, een schoon en veilig strand en een enthousiaste Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade.

Volg Bloemendaal aan Zee op Facebook: https://www.facebook.com/blmdlaanzee

Beachcam

Wilt u weten wat voor weer het is aan zee of zien hoe druk het is? Kijk op de beachcam van de reddingsbrigade: www.reddingsbrigade-bloemendaal.nl

Activiteiten

Tussen afgang Parnassia en Kattendel staat (in de zomermaanden) het clubhuis van de surfclub Bloemendaal (http://www.surfclubbloemendaal.nl/), daarnaast bevindt zich de KustZeilVereniging Bloemendaal (http://www.catclubbloemendaal.nl/) en Mifune Watersports (https://mifune.nl).

Ook bevindt zich op het strand een trampolinepark (tussen de strandtenten Bloomingdale en De Republiek), een strandwinkel Beachfun en wordt er door twee venters met in totaal vier ventwagens gevent met vis, ijs en kleine etenswaren. Voor het aanvragen van activiteiten op het strand zie onze beleidsregels.

Vliegeren op het strand is slechts toegestaan op het gedeelte strand dat ligt tussen de strandpalen 61.000 en 61.750.

Kampeerhuisjes

Op het strand staan in totaal dertien kampeerhuisjes, welke in eigendom zijn van de Vereniging voor strandrecreatie De Zeemeeuwen. De huisjes staan direct in aansluiting op de strandpaviljoens. De gemeente heeft geen zeggenschap over
of een stem in de toewijzing van de kampeerhuisjes. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de vereniging, dhr. H. Potharst: hugo@potharst.nl

Vaartuigen op het strand

Het is verboden zonder ontheffing van burgemeester en wethouders in de periode van 15 mei tot 15 september een vaartuig op het strand te hebben of te brengen of daarmee in zee te gaan.

Berijden van het strand

Het is verboden zonder ontheffing van burgemeester en wethouders op het openbare strand met een motorvoertuig of een bromfiets te rijden. Tevens is het in de periode van 15 mei tot 15 september tussen 09.00 en 18.00 uur met rij- of trekdieren te zijden of deze daar te hebben binnen genoemde periode en tijdstippen.

Honden op het strand?

Honden zijn in het hoogseizoen niet toegestaan op het strand en in de zee tussen de gemeentegrens van Zandvoort en de afgang nabij Parnassia. Tussen de afgang nabij Parnassia en het naaktstrand zijn honden wel toegestaan.

Op het verharde deel (bij de paviljoens op de terrassen en het voorpad) zijn honden aangelijnd toegestaan.

Parkeren

Direct aan het strand bevinden zich twee parkeerterreinen
waar u uw auto tegen betaling kunt parkeren. Meer informatie op bereikbaarheid.

Algemeen informatie

  • Lengte : 4300 meter
  • Naaktstrand tegen de grens van Velsen: 1075 m.
  • Verhuurd aan exploitanten : 550 meter
  • Overige strandgedeelte : 2675 meter
  • Aantal strandafgangen : 4 en strandtrappen: 3