Veilige wijk

De gemeente werkt samen met inwoners en organisaties aan oplossingen om veiligheid en wederzijds begrip te vergroten. U kunt bijdragen aan de veiligheid in uw wijk door u aan te melden voor WhatsApp Buurtpreventie of Burgernet.

Burgernet is een unieke samenwerking tussen burgers, gemeente Bloemendaal en de politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente.

Als u signalen ziet van ondermijnende criminaliteit zoals drugshandel, witwassen, vastgoedfraude, uitkeringsfraude etc. dan kunt u dat op verschillende manieren melden:

Overlast kunt u melden via een Melding doen.

BOA's

Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA) zorgen voor veiligheid in uw wijk en gaan overlast tegen. Een BOA mag uw identiteit controleren, proces-verbaal opmaken, boetes uitschrijven en personen aanhouden als deze worden verdacht van een strafbaar feit.

Eén van de mogelijkheden om woninginbraak te voorkomen is een goede beveiliging van uw woning. Met een PKVW-certificaat voldoet uw huis aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie.

De PKVW-maatregelen zorgen ervoor dat inbrekers uw woning graag overslaan. Daarnaast wordt uw huis ook nagelopen op brandveiligheid en krijgt u bij veel verzekeraars korting op uw inboedelverzekering. Lees meer over het PKVW.