Opvanglocaties

Opvanglocaties

Opvanglocatie Park Vogelenzang ontwikkelt zich snel. Dankzij de enorme inzet van velen, waaronder vrijwilligers, zijn in korte tijd 2 vleugels volledig ingericht en worden er al 64 mensen opgevangen. De derde vleugel wordt waarschijnlijk half augustus opgeleverd. De meeste Oekraïners op Park Vogelenzang werden eerst opgevangen in hotels in de regio, zoals het Steigenberger Airport Hotel.

Inloopcafés Landgoed Dennenheuvel

Op landgoed Dennenheuvel (Dennenweg 6) organiseren wij inloopcafés voor Oekraïense vluchtelingen uit de gemeentelijke en de particuliere opvang, gastgezinnen en geïnteresseerde inwoners van de gemeente. U bent van harte welkom op dinsdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur, vrijdagavond van 19.00 tot 22.00 uur en zondagochtend van 11.00 tot 14.00 uur. De invulling van de inloopcafés is simpel: we schenken koffie en er is wat lekkers. Het gaat vooral om de ontmoeting.

Inloopochtenden Park Vogelenzang

Vluchtelingen uit de gemeentelijke en de particuliere opvang, net als hun gastgezinnen, zijn ook van harte welkom op Park Vogelenzang, iedere werkdag van 10.00 tot 12.00 uur. Ook hier ligt de nadruk op de ontmoeting en staat de koffie klaar. Deze locatie bevindt zich aan de Rijksstraatweg 113 E, 2121 AD in Bennebroek. Komt u met de auto? Navigeer dan naar Watermuntlaan 49-71. Bij aankomst gaat u door het hek meteen naar rechts en daarna de tweede links.

Inloopspreekuur Vluchtelingenwerk

Voor vragen over o.a. verblijfsrechtelijke zaken, belangenbehartiging, gezinshereniging en opsporing van familieleden is er het inloopspreekuur van Vluchtelingenwerk. Dit vindt iedere dinsdagmiddag plaats van 14.00 tot 16.00 uur op locatie Dennenheuvel, Dennenweg 6 in Bloemendaal.

Regionaal loket voor vragen over opvang

Het regionaal loket is speciaal bedoeld voor vragen over de opvang. Via dit loket worden vluchtelingen die opvang zoeken genoteerd en doorverwezen naar locaties in de Veiligheidsregio Kennemerland waar zij worden opgevangen. Het loket is 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken via: