100 jaar Zeeweg

Op 25 juni is het precies 100 jaar geleden dat de Zeeweg werd geopend. De Zeeweg was de eerste vierbaans autoweg in Europa en werd aangelegd naar het voorbeeld van een Amerikaanse Parkway, zodat bezoekers op weg naar zee al van het unieke duinlandschap konden genieten.

Samen met de Provincie Noord-Holland, de gemeente en inwoners besteedt Stichting Ons Bloemendaal uitgebreid aandacht aan dit bijzondere jubileum. Echter, een recent ongeluk op de Zeeweg waar helaas twee dodelijke slachtoffers te betreuren zijn, werpt een schaduw over de festiviteiten. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden. Op 25 juni staan wij op gepaste wijze stil bij dit tragische ongeval.

Programma 25 juni

Gedurende het hele strandseizoen 2021 wordt langs de Zeeweg met vlaggen de aandacht gevestigd op het 100 jarig bestaan van de Zeeweg. Bij de Reddingsbrigade Bloemendaal staat een grote verlichte 100 en hangen de 100 jaar Zeeweg-vlaggen net als bij vele strandpaviljoens.

Voor alle programmaonderdelen geldt dat de dan actuele coronamaatregelen in acht worden genomen. Het programma kan daarom wijzigen.