Voortgang nieuwe locaties voor opvang Oekraïense vluchtelingen in gemeente Bloemendaal

Omdat de locatie Park Vogelenzang in Bennebroek gaat sluiten, heeft de gemeente gezocht naar andere locaties om de 150 Oekraïense vluchtelingen op te vangen. In de tussentijd is het huurcontract getekend voor de locaties Kerklaan 16-74 (Bennebroek) en Duinlust (Overveen). Daarmee start de volgende fase voor de voorbereiding van de verhuizing van Park Vogelenzang naar beide locaties. Deze staat gepland voor eind november en december van dit jaar.

Wethouder Attiya Gamri: ‘We gaan er vanuit dat er ongeveer 90 mensen verhuizen naar Bennebroek en 60 naar Duinlust. Vooral in Bennebroek gaat het om gezinnen, omdat zij al schoolgaande kinderen in Bennebroek hebben. Het is fijn als zij zoveel mogelijk in hun inmiddels vertrouwde omgeving kunnen blijven.’ Er is een verbouwing nodig om de locaties geschikt te maken voor wonen. Omwonenden van beide locaties ontvangen binnenkort een uitnodiging voor een bewonersavond in oktober.

Kennismaking

Attiya Gamri: ‘De bewonersavond is natuurlijk om hen te informeren over de komende verhuizing van hun toekomstige buren. Maar ook horen we graag ideeën uit de buurt én leren we elkaar beter kennen. Het is voor beide groepen spannend en daarom nemen wij hier goed de tijd voor.’

Lees meer over opvang in de gemeente Bloemendaal