Steeds meer duurzame straatverlichting in de gemeente Bloemendaal

In lijn met onze duurzame ambities vervangt Gemeente Bloemendaal in fases de verouderde straatverlichting door energiezuinige ledverlichting (led-armaturen). In 2023 en 2024 vervangen we de verlichting in een aantal wijken in Bloemendaal (Kinheimpark), Overveen, Aerdenhout (Oosterduin), Bennebroek (West) en Vogelenzang (Leidsevaart).  

De overeenkomst die de gemeente hiervoor afsluit, gaat om een levering van 1263 led-armaturen. De afgelopen jaren is al de verlichting vervangen in een groot deel van Aerdenhout en Vogelenzang, Duin en Daal, Bloemendaal-noord, de Bloemendaalseweg en het oostelijke deel van Bennebroek.

Lagere energierekening

Na 2024 hebben alle woonwijken in de gemeente duurzame ledverlichting. De led-armaturen zijn veel zuiniger dan de oude lampen. Bovendien worden ze in de nacht gedimd: ze branden van 00.00 tot 06.00 uur op half vermogen.
Wethouder Henk Wijkhuisen is blij dat deze verduurzamingslag voortvarend wordt opgepakt. ‘Voordelen zijn een lagere energierekening en minder strooilicht. Ook is de aansturing van de ledverlichting minder gevoelig voor storingen.’