Opnieuw drukte verwacht, vooral aan de kust

Het warme weer van afgelopen vrijdag trok veel bezoekers naar de stranden in Nederland. Hierdoor ontstonden ook lange files richting Bloemendaal en Zandvoort. Op het moment dat de parkeerplaatsen in de loop van de ochtend vol raakten is een landelijke oproep gedaan om niet meer met de auto naar Bloemendaal en Zandvoort te komen. Helaas heeft dit niet kunnen voorkomen dat de aanloop zeer groot bleef. Gemeenten en politie besloten daarom de toegangswegen te sluiten.

Op zomerse dagen, zoals ook voor komende dagen zijn voorspeld, monitoren de gemeenten Bloemendaal en Zandvoort samen met de politie, de NS, ondernemers en andere betrokken partijen continu de situatie. Er wordt gewerkt met diverse scenario’s en daar waar nodig worden extra maatregelen genomen. Beslissingen die gedurende deze dagen worden genomen, zijn altijd weloverwogen, maar helaas niet altijd voor iedereen wenselijk.

De verwachting is dat het komende dagen vanwege het warme weer opnieuw zeer druk wordt richting de stranden. Houd er rekening mee dat bij grote drukte de parkeerterreinen en toegangswegen afgesloten kunnen worden. Het advies is als mensen toch besluiten naar het strand te gaan om op tijd te komen, voldoende drinken (en eten) mee te nemen en met de (brom-)fiets te komen.

Houd voor actuele informatie onze sociale media of www.bloemendaal.nl/drukte-aan-zee in de gaten.

Naar overzicht