Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Nieuws

De sportkampioenen van Bloemendaal 2017

vrijdag 23 juni 2017
Huldiging sportkampioenen 2017

Huldiging sportkampioenen 2017

Op woensdag 21 juni 2017 was de jaarlijkse huldiging van de sportkampioenen in openluchttheater Caprera. Bijna 80 jeugdige Bloemendaalse teams presteerden het om afgelopen jaar bovenaan de ranglijst te eindigen. Het openluchttheater zat helemaal vol met ca. 900 belangstellenden en supporters. Loco-burgemeester Nico Heijink overhandigde de kampioenen hun prijs.

“Iedereen weet dat bewegen gezond is en sporten leuk. Samen sporten en samen een prestatie neerzetten is een fijn gevoel. Ik vind het fantastisch om te zien dat zoveel jongens en meisjes vanavond aanwezig zijn om zich te laten huldigen als kampioen”, aldus loco-burgemeester Heijink. Traditiegetrouw komen de meeste kampioenen uit de hockey- en de voetbalsport.

Vrouwelijk talent vh jaar; Jinte de Boer, tennisvereniging WOC,  11 jaar, al 2 jaar district en regionaal kampioen in haar leeftijd en op dit moment nummer 12 van Nederland tm 12 jaar en 3de van Nederland tm 11 jaar

Mannelijk talent vh jaar; Morgan v Rheenen, de Jong sports, nunchakudo; NK 2016 (goud), ONK Nunchaku-do 2017 Nederlands Kampioen Freestyle Junioren 2017, Kata won hij het Zilver

Sportploeg vh jaar jongens; U14-1, KTC basketbal; Zij zijn na de kerstvakantie ingedeeld in de hoogste poule van Noord-Holland, en zijn daar ongeslagen kampioen geworden. Dit team bestaat uit zeven jongens en één meisje, dat met dispensatie regelmatig meespeelde in dit jongensteam, naast de wedstrijden in het meisjes U14 team van KTC. Trainer/coach is Menno Halewijn.

Sportploeg vh jaar meisjes; MD1, MHC Bennebroek, Deze meiden zijn Herfstkampioen, zaal Kampioen en nu weer kampioen. In het seizoen 2016/2017 hebben ze geen wedstrijd verloren en twee wedstrijden voor het einde waren ze als dik kampioen met 13 punten los van nummer 2.