Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Nieuws

Vrijwilligers Bloemendaal op de rode loper

maandag 28 november 2016
Vrijwilligersfeest 2016

Op vrijdag 25 november organiseerde de gemeente Bloemendaal in het jaarlijkse Vrijwilligersfeest.  De gemeente Bloemendaal rolde letterlijk de rode loper uit in het gemeentehuis om de vrijwilligers in de spotlight te zetten en hen te bedanken voor het belangrijke werk dat zij doen. Alle genomineerden ontvangen dit jaar een prijs. Wethouder Ton van Rijnberk benadrukt  hoe rijk Bloemendaal is met al haar vrijwilligers.

De genomineerden ontvangen dit jaar allemaal een prijs omdat hun werk net als dat van alle vrijwilligers  belangrijk is. De genomineerden zijn: Joke Pieters- De Vries van Geschiedenis Vogelenzang, Veronica Reyns- Zonnebloem, Tilly van der Burgt -Gastvrij Bloemendaal, Jantine van Vliet Stichting –Juttersgeluk, Petra Wieringa- Welzijn Bloemendaal, Clara Wittop-Koning Vluchtelingenhulp, Winnifred van de Wal- De Hartekampgroep, Rachel Tierof Monas - Welzijn Bloemendaal.  De prijswinnaars van de groepen zijn: Stichting Vogelvrij, Vluchtelingenwerk en Gastvrij Bloemendaal, het Repaircafe.  En het JPB Jongerenpanel Bloemendaal ontvangt de Jongerenprijs.

Vrijwilligers zelf vinden het allemaal heel vanzelfsprekend maar het werk van vrijwilligers is zo ontzettend belangrijk in onze maatschappij dat de gemeente Bloemendaal hen graag in de spotlight zet. De gemeente onthaalt de bijna 200 vrijwilligers als ‘filmsterren’ op de rode loper en  trakteert hen op een walking dinner, muziek, dans en entertainment. Als slagroom op de taart mogen zij ook als ‘celebrity’ een rondje in een limousine te maken.

Ook wordt de nieuwe website maatjesbloemendaal.nl op deze avond gelanceerd. Dit is een initiatief van de Vrijwilligerscentrale in samenwerking met Welzijn Bloemendaal, GGZ Ingeest en Tandem. Op deze website worden vrijwillige maatjes een-op-een gekoppeld aan iemand die op bepaalde punten in het leven even een coach, mentor of maatje nodig heeft.