Nieuwjaarstoespraak 2018 burgemeester Elbert Roest

Op 8 januari was de goedbezochte en gezellige nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis. Burgemeester Elbert Roest hield zijn eerste nieuwjaarstoespraak, waarin hij aangaf dat hij zich, na zijn 100-dagen kennismaking met de inwoners, thuis voelt in Bloemendaal: 'Ik ben een Bloemendaler'.

Karakter aan de kust
De burgemeester typeert Bloemendaal als 'karakter aan de kust'. Deze typering hangt samen met zowel het landschap als de samenstelling van de bevolking. 'Een sterk karakter bindt de ruim 23.000 inwoners en ja, soms zijn dat heel weerbarstige karakters. Maar wel in een mooie balans van zelfbewustzijn en betrokkenheid. Deze gemeenschap wordt gevormd door inwoners die trots zijn op hĂșn eigen dorp en volop genieten van de prachtige leefomgeving.'

Verbinden
Ook sprak hij over de huidige bestuurlijke verhoudingen en het vertrouwen in de politiek. De bestuurlijke rust is teruggekeerd, maar er moet hard gewerkt worden aan de relatie tussen bevolking, bestuur en ambtelijke organisatie: 'Voor mij wordt het de kunst van 2018 om te verbinden waar zaken uit het lood zijn geraakt' en 'Nu moet het recht op het zelfstandig voortbestaan van Bloemendaal worden bewezen'.

Lees hier (586 KB) de gehele nieuwjaarstoespraak. 

Naar overzicht