Mis ‘m niet; de Gft-bakfiets in de gemeente Bloemendaal

Op woensdag 11 mei van 14.00 tot 15.00 uur trapt wethouder Nico Heijink de route van de Gft-bakfiets af op de Deken Zondaglaan in Vogelenzang. De Gft-bakfiets trekt de komende maanden de wijken in om het scheiden van groente, fruit, tuinafval én etensresten nog makkelijker te maken voor inwoners. Zo kunnen inwoners een gratis Gft-keukenbakje halen en allerlei tips en tricks krijgen.

Wethouder Heijink: 'De slogan van deze campagne ‘Maak van afval scheiden je twee natuur’ slaat de spijker op z’n kop. Het gaat om gedrag veranderen en dat heeft tijd nodig. Door naar de mensen toe te gaan met deze opvallende bakfiets, met elkaar in gesprek te gaan en het makkelijker en leuker te maken door onder andere Gft-keukenbakjes uit te delen hoop ik dat we elkaar motiveren om nog beter groente-, fruit- en tuinafval te scheiden. Mijn ambitie is om in 2023 het percentage gft in het restafval van 42% in 2020 naar 32% terug te brengen.'

Op 25 mei van 13.00-16.00 uur staat de bakfiets op de Schoollaan in Bennebroek en op 1 juni van 13.00-16.00 uur in de winkelstraat in Bloemendaal. Bekijk de overige data en plaatsen.

In Bloemendaal bestaat nog steeds meer dan 40% van het restafval uit groente, fruit , tuinafval én etensresten. Dat is zonde want het is 100% recyclebaar. Afvalverwerker Meerlanden maakt er onder andere compost en biogas van. Dat scheelt CO2-uitstoot en geld. Inwoners betalen immers mee aan het verbranden van restafval via de afvalstoffenheffing. Dus hoe minder restafval, hoe beter.