Milieustraat op afspraak in Bloemendaal een succes

Bezoekers zijn erg enthousiast, zij hoeven niet meer in de rij te staan en kunnen op hun gemak zelf hun bezoek inplannen. Het is voor iedereen wennen, waardoor er in het begin nog wat onduidelijkheid was. Let dus goed op dat u wel een afspraak maakt en de bevestiging meeneemt.

De milieustraat kon de drukte niet aan

Veel huishoudens houden jaarlijks een voorjaarsschoonmaak. Gemeentes weten dit en houden hier rekening mee. Dit jaar is de piek eerder en heftiger dan normaal. We hebben nog meer tijd omdat sport, hobby’s en afspraken niet doorgaan. We hebben meer tijd op te ruimen en afval weg te brengen.

De wachttijden bij de milieustraat in Overveen liepen op en de rij werd zo lang dat de Zeeweg werd geblokkeerd. En het werd lastig om 1,5m afstand te houden. Dat werd gevaarlijk en daarom heeft Bloemendaal de Milieustraat tijdelijk gesloten. Nu is deze op afspraak open.

Milieustraat Heemstede gesloten voor inwoners uit de gemeente Bloemendaal

Inwoners van de gemeente konden ook naar de Milieustraat in Heemstede. Veel inwoners uit Bennebroek maakten daar gebruik van. Net als in Bloemendaal is het ook bij deze milieustraat te druk. Om de drukte te spreidden kunnen alle Bloemendaalse inwoners nu alleen naar de Milieustraat in Overveen.

Milieustraat Overveen nu zonder stress te bezoeken

Bezoekers zijn tevreden. Een afspraak is zo gemaakt op de website van de gemeente. Je laat je afspraak zien op je smartphone en je kan storten. Door de afspraak te maken ga je ook bewuster om met je afval. “Je gaat alleen als je wat meer afval hebt opgespaard”, aldus een bezoeker. De gemeente gaat voorlopig verder met het concept: “milieustraat op afspraak”.

Maak online een afspraak voor:

Naar overzicht