Michel Rog voorgedragen als nieuwe burgemeester van gemeente Bloemendaal

De gemeenteraad heeft op dinsdag 9 juli 2024 besloten Michel Rog (51 jaar) uit Haarlem voor te dragen als nieuwe kroonbenoemde burgemeester van gemeente Bloemendaal.

De heer Rog wordt nu via commissaris van de Koning Arthur van Dijk aanbevolen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De Ministerraad doet op voorstel van het ministerie van BZK uiteindelijk een voordracht tot benoeming aan Zijne Majesteit de Koning. Het is in Nederland goed gebruik dat de aanbeveling van de gemeenteraad wordt opgevolgd.

De installatie van de nieuwe burgemeester staat gepland voor 3 oktober 2024. Dit gebeurt tijdens een bijzondere raadsvergadering in het gemeentehuis van Bloemendaal.

De heer Rog is op dit moment werkzaam als zelfstandig adviseur, nadat hij eerder als wethouder actief was binnen de gemeente Haarlem. Daarvoor was hij negen jaar lid van de Tweede Kamer.

Voorzitter van de Vertrouwenscommissie Rolf Harder laat weten: “Wij zijn zeer verheugd met de voordracht van onze nieuwe burgemeester en zijn van mening dat wij de beste burgemeester voor Bloemendaal hebben weten te vinden.”