Lichaam 32-jarige man bij strandje in ’t Wed gevonden

Zaterdagmiddag is het lichaam gevonden van de man die vrijdagavond bij het strandje in ’t Wed in Overveen te water raakte. Het gaat om een 32-jarige Poolse man die met familie in Nederland op vakantie was. De familie is opgevangen.

De man was samen met zijn broer rond 18.00 uur met een luchtbed het water op gegaan. Hij verdween daarbij in het water en kwam niet meer boven, waarna de hulpdiensten werden gealarmeerd. Uit politieonderzoek is gebleken dat er geen sprake is van een misdrijf. Vermoedelijk is de man verdronken. Daarmee is het politieonderzoek afgerond.

Zoektocht

Gisteren en vandaag zijn er door verschillende hulpdiensten en het publiek gezocht naar de man in het water. Uiteindelijk werd het levenloze lichaam van de man aangetroffen. Om in alle rust de zoekactie te laten uitvoeren was het gebied rondom het strandje in ’t Wed vandaag afgesloten.

Burgemeester Elbert Roest; “Ik ben ontzettend dankbaar dat men gehoor heeft gegeven aan de oproep om het gebied niet te bezoeken. De reddingsdiensten hebben zo ongestoord hun werk kunnen doen. Chapeau voor de professionele inzet van de onderwaterzoekteams. Het is een tragedie wat er heeft plaatsgevonden. Wij leven mee met de familie van het slachtoffer en doen er alles aan om hen bij te staan,” aldus burgemeester Elbert Roest.

Impact

Er waren ten tijde van het incident veel bezoekers op het strandje. Daardoor hebben veel mensen het incident meegekregen. We begrijpen dat dit een grote impact heeft. Bent u aanwezig geweest, heeft u het incident gezien of heeft u behoefte aan slachtofferhulp? Neem dan alstublieft contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. U kunt bij het Regionaal Service Center van de politie uw gegevens achterlaten, waarna Slachtofferhulp Nederland contact met u zal opnemen.