Kledingkaart voor Bloemendaalse kinderen uit gezinnen met een laag inkomen

Inwoners van de gemeente Bloemendaal met een laag inkomen en weinig spaargeld kunnen vóór 1 januari 2023 eenmalig een kledingkaart voor hun kind(eren) aanvragen bij de gemeente. De kaart heeft een waarde van €100 en is bedoeld voor kinderen tot 18 jaar. De kaart is in te wisselen bij meer dan 10.000 (online) winkels in heel Nederland en is een jaar geldig.

Vergoeding uit het Kindpakket

De kledingkaart is een aanvulling op het Kindpakket. Via regelingen in het Kindpakket kunnen ouders een vergoeding krijgen voor bijvoorbeeld de sportclub, een laptop of schoolkosten.

Aanvragen kaart

Inwoners van de gemeente Bloemendaal die een uitkering ontvangen (via de IASZ) hoeven niets te doen. Zij krijgen automatisch bericht over de kledingkaart.
Inwoners die geen uitkering krijgen, maar wel een laag inkomen hebben, kunnen de kaart aanvragen via www.iasz.nl/kledingkaart.

Richtlijn laag inkomen

Er zijn richtlijnen voor een laag inkomen. Voor een alleenstaande ouder is dit €1.361 netto per maand zonder vakantiegeld. Voor gehuwden of samenwonenden is dit €1.944 netto per maand zonder vakantiegeld. Voor spaargeld is de richtlijn maximaal €13.010.

Regelingen voor lage inkomens

Er bestaan veel andere regelingen voor inwoners met een laag inkomen. U kunt anoniem uw rechten berekenen op www.iasz.nl/berekenuwrecht