Formule 1 in Zandvoort

In mei 2020 komt de Formule 1 naar Zandvoort. Het is onvermijdelijk dat inwoners van de gemeente Bloemendaal overlast gaan ondervinden van het verkeer richting circuit. De insteek van de organisatie van het evenement is dat 1/3 van de bezoekers per fiets komt, 1/3 met de bus en 1/3 met de trein. De gemeente is hier voorstander van, want door op deze manier te spreiden wordt de overlast zo veel mogelijk verdeeld. 

Om 1/3 van de bezoekers per trein tussen Haarlem en Zandvoort te kunnen vervoeren, zijn een aantal technische ingrepen nodig aan het spoor. ProRail onderzoekt de haalbaarheid van 6 treinen per uur per richting voor de zomerdienstregeling en 12 treinen per uur per richting uitsluitend tijdens het Formule 1-weekend. Hierover is nog geen besluit genomen.  

Er zijn binnenkort werkzaamheden aan het spoor door ProRail. Deze hebben niets te maken met een eventuele opwaardering van het spoor. Dit gaat om regulier onderhoud en stond al ingepland voordat de komst van de Formule 1 bekend was.

Lees meer over de Formule 1, zoals de meest gestelde vragen, op: https://www.zandvoort.nl/formule-1-naar-zandvoort/
 

Naar overzicht