Burgemeester voor één dag voert campagne tegen hondenpoep

Vorig jaar verhuisde Daniël (9) met zijn ouders en broertje naar Aerdenhout. Hij was een van de nieuwe inwoners die tijdens de kennismaking met de gemeente liet weten wat hij zou doen als hij voor één dag burgemeester zou zijn. Daniël was een van de 5 gelukkigen die werd uitgenodigd om zijn idee toe te lichten aan de burgemeester.

Daniël wilde graag een campagne tegen poep op de stoep. ‘Soms ligt er poep op de stoep en dan zie je het niet. En als je daar dan in stapt is het heel vervelend.’ Aldus Daniël. En Daniël blijkt daarin niet de enige te zijn. Dagelijks krijgt de gemeente meerdere meldingen binnen dat hondenpoep niet wordt opgeruimd. Nu iedereen veel thuis is vanwege het coronavirus, neemt het aantal meldingen ook toe.

Zelf een campagne maken

In aanloop naar de campagne is Daniël een paar keer in het gemeentehuis geweest om te bespreken hoe hij de campagne wilde voeren. Hij zag helemaal voor zich wat voor beeld hij wilde gebruiken en hoe hij inwoners wilde oproepen om toch vooral de poep van hun hond op te ruimen. ‘In Bloemendaal zijn hondeneigenaren verantwoordelijk voor het opruimen van de hondenpoep. Nu iedereen meer in de wijk is wordt dit des te belangrijker. Ik vind het stoer van Daniël dat hij dit heeft aangekaart en ook zelf meewerkt aan een schone straat.’ Aldus burgemeester Roest.

Vanaf dinsdag gaat de campagne van start

Vanaf dinsdag 28 april hangen er op verschillende plekken in de gemeente posters met Daniël die laat zien hoe hij het graag ziet.

Naar overzicht