Bloemendaalse raad vergadert coronaproof

Sinds 14 mei vergadert de Bloemendaalse raad weer regelmatig in het gemeentehuis. In overleg met de GGD Kennemerland is de raadszaal ‘coronaproof’ gemaakt. Sinds 20 mei is de raadszaal  aangepast met tussen iedere zitplaats een – nauwelijks zichtbaar- scherm. Natuurlijk moet iedereen de overige regels ook in acht blijven nemen.

Zo is er een protocol bij binnenkomst en worden bezoekers die niet aangemeld zijn gevraagd om de vergadering digitaal te volgen. Men mag één voor één de raadszaal in en er is een eenrichtingslooproute. 

De schermen- een houten voet met plexiglas- zijn gemaakt door het bedrijf Arco en zijn volledig geïntegreerd met het ontwerp van de raadszaal. In het ontwerp is duurzaam plexiglas verwerkt dat er stijlvol uitziet. Er vanuit gaande dat de anderhalve meter samenleving de komende jaren de norm wordt, is gekozen voor een flexibel systeem dat ook bruikbaar is in andere ruimten. Een viroloog van het Canisiusziekenhuis in Arnhem is betrokken geweest bij het ontwerp.

 Burgemeester Elbert Roest: ”We zijn blij dat we weer fysiek kunnen vergaderen en dat onze raadszaal helemaal coronaproof is. Het is misschien even wennen maar het ziet er echt prachtig uit.”

Naar overzicht