Bloemendaalse gebouwen oranje verlicht

Op woensdag 24 november om 20.00 uur zullen de burgemeester van Bloemendaal en leden van Soroptimist International, Zonta en VVAO de oranje verlichting van het Kopje van Bloemendaal symbolisch aansteken. Ook de dorpskerk Bloemendaal en het gemeentehuis kleuren oranje. Met de actie wordt aandacht gevraagd voor ‘Orange the world’, de jaarlijkse wereldwijde campagne waarin 16 dagen lang actie wordt gevoerd om geweld tegen vrouwen te stoppen.

Burgemeester Elbert Roest zegt hierover: “Deze jaarlijkse actie steun ik volledig. Het is vreselijk dat het nodig is ons massaal uit te spreken tegen geweld tegen vrouwen. Maar nog steeds hebben zoveel vrouwen het wereldwijd heel zwaar. Ik heb bewondering voor de organisaties die het geweld proberen te stoppen en zich over deze vrouwen ontfermen.”

Orange the world

Op veel plekken in de regio en in heel Nederland gaat het oranje licht aan, als onderdeel van Orange the world. De actie is een initiatief van de Soroptimisten, een wereldwijde serviceorganisatie van vrouwen, Zonta en VVAO en loopt tussen 24 november en 10 december. De landelijke startdag 25 november is de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen en 10 december is internationale mensenrechtendag.

Naar overzicht