Benoeming nieuwe wethouders Thessa van der Windt en Rob Scholte

Het college van Bloemendaal is weer compleet. 4 juli zijn wethouders Thessa van der Windt (D66) en Rob Scholte (VVD) benoemd tijdens de raadsvergadering. Thessa van der Windt (50) is de opvolger van wethouder Henk Wijkhuisen. Rob Scholte (63) volgt wethouder Nico Heijink op.

Beiden zijn ervaren in de lokale politiek. Van der Windt is van huis uit advocaat en vervult talrijke toezichthoudende nevenfuncties bij veelal maatschappelijke organisaties, vooral op het gebied van gezondheidszorg en gezondheidsrecht. Van der Windt is al jaren een actief lid van D66, zowel in Leiden als Haarlem. Ze heeft verschillende (bestuurs)functies vervuld voor D66. Van der Windt kijkt uit naar haar wethouderschap: “Dit is echt een droomfunctie, waarbij ik mij kan inzetten voor zaken die alle bewoners elke dag raken - van onderwijshuisvesting tot beheer. En van mobiliteit tot cultuur. Ik heb enorm veel zin om Bloemendaal, samen met de gemeenteraad en de bewoners, nog wat mooier te maken dan het al is.”

Scholte was van 2015-2018 voorzitter van de VVD-afdeling Heemstede-Bloemendaal. In december van het afgelopen jaar sloot hij zijn (internationale) loopbaan in het bedrijfsleven af, de laatste jaren daarvan toenemend vanuit Nederland. Hij heeft een passie voor goed bestuur en is bekend met veel aspecten van onze gemeente. “Een (aangenaam) verschil maken voor de inwoners van onze gemeenschap”, dat is wat Scholte ambieert in zijn wethouderschap. Hij legt uit dat dit een serieuze uitdaging is. “Collegialiteit binnen B&W en naar de Raad toe zijn daarbij essentieel.”