Aaf Wemmers benoemd tot de eerste kinderburgemeester van gemeente Bloemendaal

Op 2 februari 2023 is Aaf Wemmers officieel benoemd tot de eerste kinderburgemeester van gemeente Bloemendaal. Dit gebeurde tijdens de raadsvergadering in het gemeentehuis.

Aaf Wemmers is 10 jaar, woont in Aerdenhout en zit in groep 7 van de Vondelschool: “Ik wilde graag kinderburgemeester worden omdat ik wil dat iedereen goed behandeld wordt. Ook vind ik het belangrijk dat de stem van kinderen gehoord wordt.” Ze stelde zich daarom kandidaat voor de verkiezing kinderburgemeester van gemeente Bloemendaal. Op woensdag 18 januari 2023 kwamen alle kandidaten samen in het gemeentehuis. Zij kregen de kans om zich voor de rest te presenteren. Aaf kreeg de meeste stemmen van de andere kandidaten en werd daarmee verkozen tot de eerste kinderburgemeester van gemeente Bloemendaal.

Rol kinderburgermeester

Gemeente Bloemendaal wil graag weten wat kinderen bezighoudt en hoe de gemeente nóg leuker wordt voor kinderen. De kinderburgemeester is de stem voor alle kinderen in de gemeente Bloemendaal. Kinderen kunnen bij de kinderburgemeester terecht met ideeën voor de gemeente. De kinderburgemeester vraagt aandacht voor onderwerpen die kinderen belangrijk vinden zoals pesten, klimaat en bewegen.